Dolle mythes
Linda Duits
Een frisse factcheck van feminisme toen en nu
Dolle mythes
€ 17,95
ISBN:
9789462983809
Verschijningsdatum:
21-04-2017
Leverbaar:
Direct
Druk:
2e druk
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
180
Auteur:
Linda Duits
Dolle mythes
Zeg 'Tweede Golf' en je krijgt een rijtje clichés over soepkippen, trutten en haaibaaien. Ze dragen tuinbroeken, maar geen bh's of make-up. Ze zijn verongelijkt of echt boos. Ze doen aan kringgesprekken en praatgroepen, en aan aktievistiese spelling. Eenzijdig, onredelijk en vooral hysterisch.

Die karikaturen zijn hartstikke handig als je wilt afrekenen met Het Feminisme. En veel mensen willen dat: van oude mannen die het maar niks vinden tot jonge vrouwen die het maar niks vinden - zo ook de nieuwe generatie feministen die nu opstaat. Vooral die laatste groep is gewild in de media. Niets maakt de opiniechef van een krant blijer dan een jonge blom die het wiel opnieuw wil uitvinden. Dat gaat het beste door het oude wiel tot een 'zeurderige zeikdoos' te verklaren. Maar hoe terecht is dat?

In deze frisse factcheck van het feminisme ontkracht Linda Duits vijf mythes over feminisme. Ze analyseert wat er daadwerkelijk gebeurde in de Tweede Golf en spiegelt dat aan de praktijken van jonge feministen: van Dolle Mina tot Feministen Tegen Wilders, van praatgroepen tot hashtagactivisme. Met humor en veel voorbeelden werpt Duits een nieuwe blik op de wondere wereld van man-vrouwverschillen.

Trefzeker gaat Linda Duits bekende mythes over feminisme te lijf. Het resultaat is een scherp en intelligent betoog, waar de vaart lekker inzit. Warm aanbevolen. - Asha ten Broeke, o.a. columnist bij de Volkskrant en Opzij

Op vlotte, soms humoristische wij ze rekent Linda Duits af met een aantal hardnekkige mythes over feminisme. Het boek heeft me veel nieuws geleerd, onduidelijkheden weggenomen en me ook nog aan het denken gezet. Een onmisbaar naslagwerk. - Stella Bergsma, schrijfster van o.a. Pussy album

Vakkundig, helder en met humor-NRC Handelsblad

helder, goed onderbouwd en genuanceerd-kritisch - Historica

www.dollemythes.nl